Szabadon hozzáférhető magyar nyelvi tananyagok

Kedves magyarul tanulók!

Az alábbi linkgyűjteménnyel elsősorban a magyar nyelv iránt érdeklődő diákok önálló munkáját szeretnénk segíteni. Reméljük, hogy a változatos kínálatból (nyelvtani, lexikai gyakorlatok, hanganyagok, szótárak, helyesírási segédlet) mindenki talál kedvére valót. Érdemes először feltérképezni az oldalt, és utána kiválasztani a nyelvi szintjüknek, érdeklődésüknek, céljaiknak leginkább megfelelő feladatokat. A gyűjteményt a rendszeres frissítés mellett folyamatosan bővíteni szeretnénk, gondosan ügyelve arra, hogy csak megbízható forrásokat tüntessünk fel. A jelenleg elérhető anyag egyik része kizárólag magyar nyelvű utasításokat tartalmaz, másik része kimondottan francia anyanyelvű diákok számára készült.

Észrevételeiket, javaslataikat az alábbi címre juttathatják el: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A tanuláshoz sok örömet, felfedezőkedvet, meg persze türelmet és kitartást kívánunk!

 

INTERNETEN ELÉRHETŐ TANANYAGOK

Varilangues 

Tematikus magyar feladatsorok A1-es szint fölötti nyelvtanulóknak. Az anyag, mely a tanulók szókincsét és beszédértését hivatott fejleszteni, egy nyelvtanfolyam hasznos kiegészítője lehet. A francia nyelvű utasításokkal ellátott gyakorlatok elérhetők a Lille-i Egyetem oldalán.


Csak magyar nyelvű nyelvtani és lexikai feladatok: - LearningApps

Beszédértés fejlesztése

Tesztek (Google Űrlapok)

Helyesírás 

Helyesírási nehézségek 


EGYÉB ONLINE ANYAGOK


SZÓTÁRAK

Kétnyelvű szótárak

Egynyelvű szótárak


2020
7
Július
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

GYEREKPROGRAMOK

ESEMÉNYEK HÁZON KÍVÜL

Nincsenek események